Headerafbeelding

Nieuws

Microsoft adviseert gebruikers Windows 7 nu al over te stappen

Uit veiligheidsoverwegingen raadt Microsoft de Windows 7 gebruiker nu al aan om over te stappen naar Windows 10. Windows 7 wordt nog drie jaar ondersteund, maar door de late respons op de oproep te stoppen met het gebruik van Windows XP wil Microsoft er dit keer vroeg bij zijn.

In april 2014 werd gestopt met de ondersteuning van Windows XP. Het was al jaren bekend dat de support zou gaan eindigen. Desondanks gingen veel bedrijven en overheden te laat over tot handelen. De Nederlandse overheid betaalde maar liefst 1,7 miljoen euro om Windows XP langer te kunnen gebruiken. Windows 7 werd in 2009 geïntroduceerd en draait daarmee op een gedateerde basis. Updates kunnen daar geen wijzigingen in aanbrengen.

Het wordt steeds duurder voor bedrijven en overheidsinstanties om Windows 7 veilig te houden vanwege de groei in malware-aanvallen op het besturingssysteem. Ook komt er steeds meer hardware op de markt die niet functioneert op Windows 7.

Aan het eind van 2016 was het marktaandeel van Windows 7 nog steeds het grootst, met 48,3%. Een tweede plek is weggelegd voor Windows 10 met een populariteit nét onder de 25%. De derde plek wordt, nog steeds, gevuld door Windows XP (9%).

Wilt u uw pc upgraden naar het nieuwste besturingssysteem, Windows 10? Wij helpen u graag met een soepele overstap! Neem contact op voor meer informatie.

Terug naar overzicht