Headerafbeelding

Klanten over Qwezz Cloud

Bureau Beerens

Bureau Beerens

Als ICT bedrijf zijn wij natuurlijk groot voorstander van digitaal werken. Zo ook als het gaat om leren. Deze maand in de picture: onze klant Bureau Beerens. We spraken met Vincent Beerens.

 

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

“Wij zijn e-learning specialisten. We bouwen e-learning modules op maat voor grote bedrijven in Nederland. Denk daarbij onder andere aan Zwitserleven, Reaal, Total, Bouwmaat, Luchtverkeersleiding Nederland, FrieslandCampina, GGZ Instellingen, Leaseplan, Bavaria, Velux, etc.”, aldus Vincent Beerens. E-learning modules zijn lesprogramma’s die je op de computer kunt volgen. Ze kunnen veel verschillende elementen bevatten. “Er zitten altijd tekst en afbeeldingen in. Daarnaast wordt er gewerkt met video’s, audiobestanden, toetsen, etc. De lesmodules spitsen wij toe op de leervragen die de klant voor haar medewerkers heeft. Onze programma’s kunnen voor allerlei doeleinden worden gebruikt; een introductieprogramma over een bepaald product, wetgeving, campagnes, het aanleren van specifieke vaardigheden of ontwikkelen van competenties… de mogelijkheden zijn oneindig. En wij stellen dat samen.” Het kan ook gaan om softwareapplicaties zoals het laten oefenen met nieuwe programma’s die binnen het bedrijf gebruikt (gaan) worden. “Wij bouwen ook de bedieningsschermen van apparaten na. Denk aan kassa’s of medische apparatuur.” Het is een praktische manier van leren en is zowel plaats- als tijdsonafhankelijk. Het enige wat je nodig hebt om te kunnen leren, is een computer of telefoon met een internetverbinding.

“Wij zijn met afstand de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding.” Bureau Beerens is een relatief klein bedrijf en heeft daardoor een hele hoge servicegraad met een persoonlijk tintje. “Dat hebben wij ook gevonden in Qwezz – zij hanteren de kernwaarden die wij zelf ook hebben richting onze klanten. Wij kijken eerst naar de belangen van de klant en hoe wij hen het beste kunnen bedienen. Qwezz reageert zoals wij ook zouden reageren en met eenzelfde reactiesnelheid.”

 

Welke rol speelt ICT in jullie organisatie en op welke wijze draagt Qwezz daaraan bij?

ICT speelt bij Bureau Beerens een cruciale rol. “Zonder ICT kunnen wij helemaal niets. Wij bouwen alles met ICT en communiceren via ICT. Als er geen ICT voorziening zou zijn, zou ons bedrijf niet kunnen bestaan. Wij werken de hele dag online en leveren een ICT product.” De juiste, stabiele ondersteuning is dus een keiharde voorwaarde voor Bureau Beerens om operationeel te zijn. “Qwezz hanteert acceptabele prijzen en kenmerkt zich met persoonlijke aandacht en een uitmuntende service. Als er bij ons iets niet werkt, zitten we in het ergste geval met vijf personen stil; dat kost geld. Dan wil je niet in de wachtrij staan en na veel doorverbinden nog niet volledig worden geholpen. Of zelfs tot een volgende dag moeten wachten. Zo snel hoeft niet op alles te worden gereageerd, maar als het erop aankomt moeten wij direct geholpen kunnen worden. Wij hebben dan ook 24/7 service nodig en die hebben wij in Qwezz gevonden. Het bijzondere van Qwezz is dat je geen applicaties op je eigen computer hoeft te installeren, maar dat alles in de cloud werkt. Sinds 2008 hadden wij op eigen servers een cloudomgeving, maar we waren nieuwsgierig hoe dat op externe servers zou gaan werken. We waren het al gewend om op afstand en in de cloud te werken. Toen onze eigen servers aan vervanging toe waren, stonden we voor de keuze om al dan niet te investeren in het opnieuw inrichten van de hardware en software die daarbij horen. De cloudoplossing die Qwezz biedt, vraagt om een kleine investering. Ik ben nog steeds verbaasd dat het zo goed werkt - boven verwachting. De capaciteit van de servers is tevens groter geworden, waardoor we makkelijk kunnen opschalen en met meer medewerkers tegelijk kunnen werken zonder dat het traag wordt. We hebben voor de overstap verschillende leveranciers benaderd en Qwezz was de enige partij die ons verzekerde dat het ging lukken. Dat hebben ze waargemaakt. Hier ben ik niet alleen verbaasd over, maar ook heel blij mee.”

Terug naar overzicht