Headerafbeelding

Klanten over Qwezz Cloud

DS Groep

Deze maand hebben we gesproken met Orlando Koorn, vestigingsmanager bij DS Groep. DS Groep is al geruime tijd klant bij Qwezz en zij delen hun ervaringen.

 

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

DS Groep is een groothandel in zeer divers kunststof plaatmateriaal – verschillende kleuren, verschillende samenstellingen en verschillende afmetingen. “We hebben altijd ruim 500 artikelen op voorraad. Wij kopen de platen in en leveren ze vervolgens op maat aan onze klanten. Dit doen wij met om en nabij de 55 medewerkers.” Inmiddels zijn ze al meer dan 35 jaar actief en zorgen ze vanuit vijf vestigingen voor een landelijke dekking. Dit jaar is DS Groep zelfs gekozen tot branchewinnaar van de Nationale Business Succes Award 2016 in de kunststofbranche.

“Voor ons staat de kwaliteit van de platen centraal. Afspraken nakomen, snelheid en flexibiliteit hebben wij hoog in het vaandel. Wij staan voor een persoonlijke en regionale benadering.”

 

Welke rol speelt ICT in jullie organisatie en op welke wijze draagt Qwezz daaraan bij?

“ICT speelt bij ons een heel belangrijke rol. Wij werken namelijk decentraal en met vijf vestigingen is het daarom van groot belang dat we altijd en overal toegang hebben tot onze documenten, archieven, mailaccounts, etc.” Medewerkers moeten zaken gemakkelijk en snel met elkaar kunnen delen, en vlot kunnen samenwerken vanaf diverse locaties. DS Groep verwerkt honderden orders per dag en dan moeten álle systemen goed werken.

“Wij gebruiken veel software- en maatwerkpakketten. Ook Outlook is een programma dat wij veel gebruiken.” Met een ICT huishouding van dit formaat is betrouwbaarheid een kernbehoefte. “Qwezz draagt daaraan bij”, aldus Orlando. “Zij zorgden al jaren voor ondersteuning van onze ICT afdeling, maar eerder dit jaar is Qwezz álle ICT processen gaan ondersteunen. Sinds deze zomer zitten wij ook bij hen in de cloud. Wij hebben een heel hoge uptime en moeten daarom altijd ons werk kunnen doen.” Daarom moet DS Groep snel kunnen schakelen en wendbaar zijn.

“De binnendienst heeft bij DS Groep een vaste werkplek. Vestigingsmanagers, accountmanagers en de directie werken mobiel. Daardoor is bijvoorbeeld ook thuis werken mogelijk.” De keuze is op Qwezz gevallen vanwege de persoonlijke benadering. “We kennen Paul en Maikel heel goed. Ze denken mee, we hebben altijd bekende gezichten en een persoonlijke benadering. Qwezz is flexibel en reageert snel. Dat matcht heel goed met DS Groep. Wij moeten zelf ook snel op onze klanten reageren dus dat verwachten wij ook van onze toeleveranciers. Helaas hebben wij afgelopen jaar te maken gehad met een cryptolocker. Dit probleem werd snel opgelost, zodat wij door konden en waardoor de schade beperkt bleef. Als ik Paul en Maikel iets mag meegeven, zou ik zeggen dat ze vooral zo door moeten blijven gaan.”

Terug naar overzicht