Headerafbeelding

Klanten over Qwezz Cloud

EMD Tooling

April is de maand van EMD Tooling, en daarom spraken wij met Jolanda Hermsen (Directie-assistente en verantwoordelijk voor Financiën). “Wij zijn een gereedschapsmakerij die gespecialiseerd is in de productie en het onderhoud van hoogwaardige industriële volg-, snij-, buig- en trekstempels. We werken met een uitgebreid cad/cam systeem en tevens zijn wij ISO 9001 gecertificeerd. Wij leveren voornamelijk aan de automotive, metaal- en elektra industrie waar zeer strenge normen gehanteerd worden. Op dit moment leveren wij op steeds grotere schaal wereldwijd. Voorheen kwam 92% van onze omzet uit Nederland. In 2016 was dat nog maar 12%. Wij leveren onder andere aan Duitsland, Italië, Verenigde Staten, Hongarije, China, India, Mexico, Oostenrijk en Spanje. Vorig jaar september zijn we door deze groei verhuist naar een pand dat 2,5 keer zo groot is; we zijn van Venray naar Oostrum gegaan.”

“Leverbetrouwbaarheid en technische ondersteuning richting de klant zijn onze belangrijkste kwaliteiten. De automotive kent enorm strenge normen op het vlak van onder andere leverbetrouwbaarheid en specificaties.”

ICT speelt bij EMD Tooling een heel belangrijke rol. “Als je ICT niet op orde is, heb je tegenwoordig een probleem. Ons ERP systeem (geautomatiseerde productie) en cad/cam systeem zorgen ervoor dat wij onze producten kunnen produceren en leveren. Continuïteit is daarin van groot belang. Als alles benaderbaar is en loopt kunnen wij werken. Er wordt binnen onze organisatie veel gemaild vanwege het mondiale karakter. Het meeste wordt op afstand kortgesloten. Denk daarbij ook aan conference calls. Efficiëncy levert het eveneens op. Als je de boel goed geautomatiseerd hebt, kun je snel schakelen en de nodige/juiste gegevens in beeld krijgen.”

“Verschillende medewerkers werken ook op afstand bijvoorbeeld vanuit het buitenland. Dat betekent voor ons dat wij op kosten en tijd kunnen besparen. Qwezz draagt hieraan bij door mee te denken om binnen de bestaande budgetten met kwaliteitsoplossingen te komen. Tevens wordt gekeken naar andere mogelijkheden om kosten te besparen. Buiten de reguliere werktijd moeten er ook wel eens zaken opgelost worden en dat wordt dan gedaan.”

Terug naar overzicht