Headerafbeelding

Tips en Trucs

Virtuele bureaubladen activeren in Windows 10

Je hebt met Windows 10 de mogelijkheid meerdere bureaubladen te gebruiken. Handig! Want als je één bureaublad voor je werk wilt gebruiken en een ander voor persoonlijke dingen kan dat vanaf nu. Wij leggen je uit hoe het werkt.

In de testversies van Windows 10 die Microsoft al sinds oktober 2014 heeft uitgebracht heette deze functie 'Virtuele bureaubladen', maar in de huidige versie is dat 'Taakweergave' gaan heten.

Je vindt de functie in je taakbalk, rechts naast het startmenu:

Klik erop om een overzicht te krijgen van alle programma’s die open staan. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk te wisselen tussen je programma’s. Je kan dit menu ook openen door de Windows + tab op het toestenbord tegelijk in te drukken.

Gebruik virtuele desktops door rechtsonder in de hoek op het + teken te klikken:

Daarmee start je een nieuw bureaublad. Op je scherm zijn voortaan twee bureaubladen onderin het midden te zien zijn. Schakel tussen de bureaubladen door op deze bureaublad-venstertjes in de taakbalk te klikken. Of je gebruikt natuurlijk de sneltoets: Windows + Ctrl + pijltje naar links of rechts tegelijk indrukken op het toetsenbord.

Heb je het scherm open staan met alle actieve programma’s? Dan kan je een programma ook van het ene naar het andere bureaublad slepen. Klik erop, sleep het programma en laat het los op het bureaublad waar het heen moet.

Wil je aanpassen wat er gebeurt als je Alt + Tab tegelijk indrukt op het toetsenbord? Standaard opent dan een overzicht van de tabbladen die op het bureaublad dat je gebruikt open staan. Het is mogelijk om in te stellen dat je met die toetsencombinatie álle programma’s te zien krijgt.

Doe dit door naar je ‘instellingen’ te gaan en vervolgens op ‘systeem’ te klikken. Klik links in het venster op ‘Multitasking’.

Onderaan is de optie te zien waarbij je kan instellen wat er gebeurt als je de toetsencombinatie Alt + Tab gebruikt. Zet deze optie op ‘Alle bureaubladen’ en je kan in het vervolg makkelijk wisselen tussen de tabbladen op álle bureaubladen.

Wil je meer weten over deze of andere mogelijkheden op je pc? Neem contact op met Qwezz en we helpen je graag verder!

Terug naar overzicht