logo

Jules Haumann

Ik ben Jules Haumann. Ik kom uit Sevenum en ben sinds kort werkzaam bij Qwezz. Van jongs af aan  ben ik al bezig met computers. Vaak ‘sloopte’ ik iets op software gebied en dan moest ik dit repareren. Ook probeerde ik vaak het systeem te breken uit nieuwsgierigheid om dan te zien wat er gebeurde. Zo leer je snel over computersystemen.

Hoe ben je in de IT terecht gekomen?

Omdat ik dus wat kennis had over computers kreeg ik vanuit thuis en vrienden ook steeds meer vragen en problemen voorgeschoteld met daarbij de vraag of ik die kon oplossen. Dit ging ik dan uitzoeken.

Na mijn middelbare school wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Ik heb op dat moment er voor gekozen om IT te studeren. Ik ben nooit zo’n fan van de schoolbanken geweest, dus om dan iets te doen waar ik puzzels/vraagstukken bij oplos motiveerde me erg. Ik merkte al snel hoe meer je leert over IT, hoe meer je er achter komt dat je veel niet weet. Dat vind ik juist leuk. IT is zo breed. Van het stukje software wat draait op je printer tot aan een geavanceerd datacenter van bijvoorbeeld Google. Er is altijd iets nieuws te leren.

Hoe zou je jezelf omschrijven als teamlid van Qwezz?

Ik ben toegankelijk en ga graag discussies aan over mogelijke oplossingen/ideeën. Ook vind ik humor op de werkvloer heel belangrijk. Zo ontstaat er een gewenste sfeer en dit betekent dat je makkelijker met collega’s kunt praten. Dit resulteert in een hecht team en discussies waar iedereen open staat voor suggesties van een ander. Dit merkte ik ook vaak binnen projectgroepen tijdens het studeren.

Welke werkzaamheden of taken geven jou de meeste energie?

De leukste werkzaamheden zijn uitdagende problemen waar ik nieuwe oplossingen voor mag bedenken. Verder vind ik het leuk om bij klanten langs te gaan om op locatie een oplossing te realiseren. Dit zorgt er namelijk voor dat je je klanten ook goed kent. Tenslotte ben ik een groot fan van automatisering. Dit probeer ik ook toe te passen in mijn oplossingen wanneer mogelijk.

Meer weten over Jules? Neem dan contact op!

Contact opnemen