logo

Paul Engelen

Ik ben Paul Engelen, getrouwd en vader van drie kinderen in de puberleeftijd. Ik ben geïnteresseerd in techniek en eigenaar van QWEZZ. Technologie is mijn passie en ik ben hier al van jongs af aan mee bezig. Ik herinner me zelfs dat ik op tweejarige leeftijd mijn vingers in het stopcontact heb gestoken, dat ging natuurlijk niet goed. Sindsdien ben ik altijd bezig geweest met alles wat met elektronica te maken heeft, gadgets en computers uit elkaar halen en repareren."

Hoe ben je in de IT terechtgekomen?

Ik ben eigenlijk altijd bezig geweest met techniek en elektronica, dus toen ik een baantje kon vinden bij een IT-bedrijf was dat een perfecte match. Ik heb me steeds verder gespecialiseerd in IT en ben steeds meer verantwoordelijkheden gaan dragen. Ik vond het zakelijke aspect van ICT steeds interessanter, omdat je oplossingen kunt bedenken voor problemen waar bedrijven tegenaan lopen. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait."

Hoe ben je gestart met QWEZZ?

Ik wilde altijd al iets voor mezelf beginnen en begon daarom aan een bedrijfskaderopleiding om meer kennis te krijgen over hoe je een bedrijf aanstuurt. Het werd al snel duidelijk dat het bedrijf waar ik toen werkte op omvallen stond. Ik heb toen een voorstel gedaan om een doorstart te maken en in 2005 ben ik gestart met mijn eigen onderneming. We zijn begonnen met de bestaande klanten van destijds en hebben dat langzaam verder kunnen uitbouwen tot wat het nu is."

Hoe is QWEZZ Cloud ontstaan?

We zagen dat we klanten hadden waarvoor we oplossingen bouwden. We kwamen op het idee om dat grootschaliger aan te pakken en als dienst te presenteren, in plaats van dat we steeds weer apparatuur moesten neerzetten die de organisatie nodig had. Zo ontstond QWEZZ Cloud in 2010, waarbij we een online werkomgeving konden leveren als dienst. We hadden toen al ongeveer 13 jaar ervaring met Cloud diensten."

Hoe heb je de Cloud uitgebouwd? "We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met Cloud diensten en hebben ons gericht op het verbeteren van onze dienstverlening. We streven er altijd naar om onze diensten te verbeteren en te professionaliseren, en daar hebben we ook veel succes mee gehad."

Wat voor taken of werkzaamheden geven jou de meeste energie?

Ik vind het leuk om organisaties te helpen hun dingen beter te doen en de losse eindjes aan elkaar te knopen, zodat het gestroomlijnder kan worden doorgevoerd en we efficiënter kunnen werken. Het is leuk als je een project hebt waarin je alles nieuw neer mag zetten en een schone start kunt maken. Dat maakt me enthousiast en ik kan daar prettig mee werken. Ik vind het vooral leuk om te innoveren en constant bezig te zijn met het uitzoeken van nieuwe dingen.

IT gaat heel snel en dat is ook het leuke eraan. Het houdt het werk gevarieerd. Op het ene moment werk je aan nieuwe Windows-versies en nieuwe oplossingen voor beveiligingsproblemen, terwijl je op andere momenten aan het 'spelen' bent met nieuwe apparatuur en nieuwe dingen aan het ontdekken bent. Het varieert ontzettend en dat maakt het zo leuk. Die troef dat spelen, daar komen nieuwe ideeën en concepten uit. Je weet nooit wat de dag brengt. Soms doe ik zelfs in mijn privé-omgeving iets, zoals automatisering knutselen, en dan vind ik een briljante oplossing die ik binnen het bedrijfsleven kan toepassen."

Hoe beschrijf je jezelf in het QWEZZ-team?

Ik ben sociaal en kan rustig nadenken over welke kant we op willen als team. Het is belangrijk voor mij dat we een prettig en gezellig team zijn met een leuke sfeer waarin we elkaar kunnen zeggen wat we denken. Gewoon goed met elkaar omgaan. En humor op de werkvloer is voor mij heel belangrijk. Daarnaast vind ik het ook leuk dat we als ICT-gerelateerd team een mooie bende nerds bij elkaar hebben.

Wat is volgens jou kenmerkend voor een goede sfeer in het team en hoe belangrijk is dat voor jou?

Humor. Het is voor mij heel belangrijk dat we in het team humor hebben. Een goede sfeer begint bij mij met het kunnen lachen met elkaar. Het zorgt voor een ontspannen sfeer en dat maakt het werken veel prettiger. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er openheid is en dat we elkaar durven aanspreken op dingen. Dat creëert vertrouwen en maakt dat we als team sterker worden.

Meer weten over Paul? Neem dan contact op!

Contact opnemen