logo

Kusters 2.0

"Qwezz neemt met het leveren van hun diensten een risico uit handen. Wij zoeken stabiliteit, flexibiliteit en kwaliteit in een leverancier en vonden dat bij Qwezz"

Wie bent u en wat doet u?

"Kusters 2.0 is een eigentijds handelsbedrijf dat op 1 september 2014 voortgekomen is uit een bestaand bedrijf. Wij adviseren en verkopen geheel op eigen wijze (en op een eigenwijze manier) wand- en vloertegels, bestratingmaterialen en betonstuc voor wanden en vloeren", aldus Samantha Snijders en Ralf Kusters. Niet alleen met een unieke service onderscheidt Kusters 2.0 zich in de markt; In de showroom komt u direct in aanraking met het bijzondere assortiment van Kusters 2.0. Vanuit Kusters 2.0 De Loods wordt een goed assortiment tegels zonder franje aangeboden tegen lage prijzen.

"Wij zijn ervan overtuigd dat we met creativiteit en samenwerking deuren openen voor de toekomst. Onze bedrijfsfilosofie verklapt meteen waar we voor staan: dicht bij de klant, meedenken met de klant maar ook heel goed weten wat onze eigen sterke kanten zijn en daarop sturen." Kusters 2.0 heeft een heldere visie op elk onderdeel van de onderneming; van materialen tot klanten. "We geloven in samenwerken, want samen sta je sterk en dát zien we terug in de samenwerking met Qwezz."

 

Welke rol speelt ICT in uw organisatie en op welke wijze draagt Qwezz daaraan bij?

"De rol van ICT is groot en zo ook de rol van Qwezz. Qwezz neemt met het leveren van hun diensten een risico uit handen. Kusters 2.0 is een voorstander van het nieuwe werken (plaats- en tijdsonafhankelijk) en houdt de fysieke servers graag buiten de deur." Ze investeren liever niet in allerhande computers en gerelateerde zaken maar willen zich vooral bezig houden met hun core business: het adviseren van klanten.

"Qwezz is niet alleen ‘het systeem’ voor Kusters 2.0. Alleen de cloud zou namelijk niet voldoende zijn; Qwezz biedt óók de extra handjes. Doordat Qwezz goed in kan schatten wat de vraag en het probleem zijn, kunnen ze goed en snel inspelen op situaties. Een bijkomend voordeel is dat Qwezz zich in de regio bevind. Fouten worden gemaakt waar problemen kunnen ontstaan en vanwege de kleine afstand kan Qwezz hier snel op inspelen."

 

Al doende leert men wordt wel eens gezegd. En zo geldt dat ook voor Kusters 2.0. Vanuit hun ervaring met de reeds bestaande onderneming weten ze heel goed wat ze willen en ook vooral wat ze niet willen: "We willen zo min mogelijk investeren in diverse op maat gemaakte systemen. ICT wordt vaak overschat en een onderneming laat ICT vaak leidend zijn terwijl ICT zich juist aan moet passen aan het bedrijf: lean en mean."

 

Hoe zijn jullie bij Qwezz terecht gekomen?

"Wij zoeken stabiliteit, flexibiliteit en kwaliteit in een leverancier en vonden dat bij Qwezz. Het regionale aspect gaf voor ons de doorslag."

Terug naar overzicht