logo

Vullings Metaalbewerking

"Qwezz biedt ons de stabiliteit, service en kennis die wij nodig hebben om continue productie te kunnen garanderen."

Vorige maand zijn ze uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Horst aan de Maas. En dat in het jubileumjaar waarin ze maar liefst 50 jaar ervaring mogen vieren. We spraken met Jeroen Evers, bedrijfsleider, van Vullings Metaalbewerking.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

“Wij houden ons bezig met het verspanen (draaien en frezen) van diverse  materialen. Onze organisatie is gespecialiseerd in het complexere werk en de kleinere series. Veel processen in onze productie zijn vrijwel volledig geautomatiseerd, waarbij veelvuldig gebruik gemaakt wordt van robots. Daardoor loopt de productie in de avonduren en het weekend na de bemande (dag)productie door”, aldus Jeroen Evers. Het is zijn taak de onbemande productie vloeiend te laten draaien. “Ik moet ervoor zorgen dat mijn team een aantal randvoorwaarden invult en allerlei zaken checkt, zodat ook na werktijd de boel kan blijven draaien.”

Vullings Metaalbewerking heeft om de specialisatie in kleinere series en complexer werk een totaalpakket van service gevormd. “We kunnen zelf 3D tekeningen maken en beschikken over grote materialenkennis. Daarnaast hebben wij inmiddels een flinke database aan uitbesteedadressen voor de processen en technieken die  buiten het verspanen liggen, waarmee we samen kunnen komen tot vernieuwende oplossingen.” Ze kunnen snel produceren met top kwaliteit als resultaat.

Welke rol speelt ICT in jullie organisatie en op welke wijze draagt Qwezz daaraan bij?

“Het spreekt voor zich dat ICT hier een zeer grote rol speelt. Alles is gekoppeld aan een netwerk, inclusief de robotcellen in de fabriek. Het is voor ons cruciaal dat de datacommunicatie en dataopslag continu optimaal presteren. Iedere medewerker heeft de beschikking over een eigen all-in-one pc om optimaal met de productie verbonden te zijn, waarin veel geïnvesteerd wordt. Qwezz biedt ons de stabiliteit, service en kennis die wij nodig hebben om continue productie te kunnen garanderen. Als de apparatuur stil valt, ligt de productie en daarmee ons bedrijf stil. ICT is een must bij geautomatiseerde productie , waarbij Qwezz ons de juiste kennis biedt over de geleverde producten. Ze ontwikkelen hun kennis mee met de markt en daarom kunnen zij ook adviseren over kansen voor ons bedrijf als het om de ICT gaat. De ontwikkelingen op het ICT vlak gaan zo hard, dan is het prettig om een partner te hebben die meedenkt en Qwezz doet dat prima. Ik heb veel contact met Qwezz en vindt het prettig dat ik altijd à la minute geholpen wordt. En dat, in het belang van onze continuïteit, 24 uur per dag 7 dagen per week .”

Terug naar overzicht