logo

Hoe voorkom je een ransomware infectie?

In ons vorige artikel legden we al uit wat ransomware is. Gemist? Check het artikel hier. In dit artikel zullen we toelichten hoe je een infectie met ransomware kunt voorkomen.

Alhoewel het onmogelijk is om 100 procent zekerheid te bieden dat er nooit een ransomware-virus kan toeslaan op je systeem of netwerk zijn er natuurlijk een aantal manieren om deze kans zoveel mogelijk in te perken.

Het is belangrijk om goede antivirus software op je systeem te installeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de software van Symantec of Kaspersky. Hierna is het belangrijk om deze goed up-to-date te houden. De antivirus software kan immers geen actie ondernemen als deze niet weet waartegen er beschermd moet worden. Ook de veiligheidsupdates van Windows dienen regelmatig uitgevoerd te worden om beveiligingslekken te dichten.

Daarnaast is het misschien nog wel belangrijker om zelf continu waakzaam te zijn. De meeste infecties vinden immers plaats door onoplettendheid van de gebruiker zelf. Vaak zit er malafide code verstopt in andere bestanden. Open dus nooit zomaar een factuur of ander bestand dat je niet compleet vertrouwd. Ook het klikken op links in e-mails waarvan je de afzender niet kent, wordt sterk afgeraden. In dit soort berichten zijn de afmeld- of unsubscribe links bijna altijd misleidend. Deze zorgen alleen maar voor meer spam in plaats van de gebruiker uit te schrijven.

Zoals al eerder gezegd is het onmogelijk om een infectie volledig te voorkomen. Daarom is het van belang om altijd een goede back-up oplossing te hebben om de eventuele schade zo veel mogelijk te beperken, mocht je toch in de problemen komen. Meer weten over een dergelijke oplossing, de veiligheid van je computer en je werkomgeving? Neem contact op met Qwezz en we helpen je graag verder!

Terug naar overzicht

Kennismaken? Vul dan hier je gegevens in!

Bedrijfsnaam
Qwezz